Muzee

Muzeul din Dubai, cel mai important muzeu al Dubaiului este gazduit in Al Fahidi Fort care a fost construit in scopuri defensive  în 1787 şi este cea mai veche clădire existentă în Dubai. Puteti constata ca acolo nu sunt numai obiecte arheologice din epoca bronzului, ci si obiecte de zi cu zi. Aici puteti gasii de asemenea un magazin numai cu suveniruri.

[nggallery id=10]

Vizitand Districtul Bastakiya puteti vedea aici, atmosfera vechiului dubai, cu stradute inguste si case mici, pescaresti. Exista aici, un fel de muzeu al satului, numit “Tourist Village” cu galerii de arta, un centru cultural si restaurante.

Muzeul de etnografie Heritage şi Diving Village va oferă posibilitatea de a cunoaşte felul de viaţă al localnicilor din perioada dinainte de descoperirea şi exploatarea pe scară largă a bogatelor zăcăminte de petrol din zonă, precum şi vechile tradiţii ale pescuitorilor de perle. De asemenea, în atelierele din cadrul muzeului poti face cunoştinţă cu meşteşugurile şi arta populară arabă şi cumpăra obiecte tradiţionale lucrate aici.

[nggallery id=11]

În complexul arheologic Jumeirah – Jumeirah Archeological Site – sunt păstrate zidurile de temelie ale vechiului caravanserai, ale clădirilor de locuit şi moscheei datând din secolul al 10-lea, reconstruite mai târziu în secolul al 18-lea. Adevăratul simbol al cartierului Jumeirah este însă moscheea cu acelaşi nume.

Un alt muzeu extrem de impresionant este muzeul aurului si al diamantelor “Gold and Diamond Park Museum” unde se afla expuse minunatele bijuterii arabe si indiene. Puteţi dobândi aici informaţii interesante despre istoria şi meşteşugul bijutierilor tradiţionali.

[nggallery id=12]

linkuri