Atractii

Pentru inceput, pentru a cunoaste acest suberb oras, ar trebui sa va indreptati spre zona Jumeirah, situata pe coasta Golfului Arabic. Aceasta parte a Dubaiului are plaje cu nisip fin si palmieri. Aici se afla simbolul modern al orasului Dubai: Burj al Arab, singurul hotel de 7* din lume, construit in forma de vela, unde toate camerele sunt apartamente. El este vizibil chiar de la intrarea vestica in oras, forma sa de palmier fiind inconfundabila.

Orasul scufundat, este o alta impresionanta destinatie turistica. El este localizat la gura de varsare a Creek-ului, a fost creat cand olarii si tesatorii au inceput sa-si dezvolte meseriile. Orasul scufundat, a fost parte a unui plan de a transforma intreaga zona din Shindagha intr-un microcosmos cultural, redand viata din Dubai cu multi ani in urma.

Partia acoperita de schi din Dubai, este o grandioasa atractie turistica si este cea mai mare partie de schi acoperita din lume cu o suprafata de 22 500 km². Chiar daca afara sunt peste 50° C, partia pastreaza o temperatura constanta de -4º C. Ea este localizata in Mall of the Emirates pe strada Sheikh Zayed si ofera partii excelente pentru o zona acoperita. Nu este nevoie sa va aduceti echipamentul dvs, centrul de schi va pune la dispozitie toate cele necesare, inclusiv geaca si pantaloni de schi. Un skipass de 2 ore costa aproximativ 200 AED (cca 160 lei).

Insulele artificiale Palm Islands (in numar de trei) reprezinta un impunator proiect real-estate. Prima din ele care este finalizata Jumeirah Palm Island poate fi observata chiar din spatiu si dupa topul Forbes este considerata ce-a de-a 7 a minune a lumii. The Palm Jebel Ali si The Palm Deira au fost construite in Goful Persic si vor adauga litoralului arab 520 km de plaja. Cele trei insule vor gazdui peste 100 de hoteluri de lux, plaje si vile private, parcuri de distractie, restaurante, centre comercialesi cluburi sportive.

Vizitatorii, se pot bucura si de alte activitati precum safari in desert(wadi bashing),cu vehicule 4×4, o minunata modalitate de a experimenta desertul, din spatiul confortabil, al unei masini de lux. Puteti, chiar sa petreceti noaptea in desert, intr-un cort traditional de beduin. Fi-ti atenti insa daca sunteti serviti cu ceai fierbinte: este plin de zahar!

Daca doriti sa va relaxati si sa fiti incantati de privelistea Dubaiului dupa mare puteti merge intr-o croaziera in Golful Dubai unde, aici, la inceput acostau navele din India, Africa si Orientul Mijlociu si aici s-a dezvoltat comertul. Puteti vedea si vizita cladiri traditionale care serveau ca vama sau ca structuri de aparare. Puteti lua o croziera cu cina inclusa sau chiar cu o barca privata, iar ghidul va va explica totul despre istoria Dubaiului. Daca doriti o experienta de neuitat Balonul cu aer cald va asteapta sa va plimbe pe deasupra dunelor Dubai-ului.

Iar daca doriti sa va relaxati cu prietenii la o partida de golf, puteti incerca specialitatea locala, golful pe dune iar daca nu puteti incerca opulentele terenuri de golf care sunt in cea mai buna stare.

Parcul acvatic Wild Wadi World Waterpark este unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apa proiectate vreodata. Intins pe 5 hectare Wild Wadi are forma unei oaze si pune la dispozitia familiilor de turisti o multitudine de activitati de petrecere a timpului liber. Cel mai fascinant aqua-park din lume este amplasat in Dubai, intre hotelurile Burj Al Arab si Jumeirah Beach Hotel.

Master Blaster – roller coaster-ul acvatic
Wadi Wash – spectacol de sunete si culori
Topoganele Ring Rides – cascade si trasee impresionante
Summit Surge si Rushdown Ravine – curse rapide cu o diferenta de nivel de 170 m, care se termina intr-o piscina imensaJumeirah Screamer – un topogan de 33 m ce se coboara cu 80 km/h
Breakers Bay – cea mai mare piscina din Orientul Mijlociu
Wipeout si Riptide FlorRiders – surfing
Juha’s Dhow & Lagoon – peste 100 de jocuri acvatice
Juha’s Journey – raul de 360 m
Puteti continua vizitand Moscheea Jumeirah, care este una dintre cele mai frumoase moschei si este deschisa pentru vizita si ne-musulmanilor. Este cel mai fotografiat obiectiv din orash si poate fi recunoscuta datorita mineretelor sale gemene. Tururi se fac Joia si sunt urmate de intrebari si rapsunsuri pentru cei care sunt interesati de a afla mai multe despre islam.

Burj Khalifa cunoscut pana de curand ca Burj Dubai, Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume, cu 828 m si 160 de etaje. Este cu peste 300 m mai mare decat cladirea din Taipei, care a fost anterior cea mai inalta constructie a lumii. Platoul de observare, de la etajul 124 este, de asemenea, cel mai inalt din lume. Intrarea costa 100 AED sau 400 AED daca nu doriti sa stati la coada.

Gradina zoologica Dubai este un loc ideal pentru a pierde ceva timp si a descoperii faimoasele vietati. Gradina zoologica Dubai este o gradina zoologica in aer liber pe strada Jumeirah. Intrarea este de 3 AED. Exista planuri de a muta gradina zoologica in interior, datorita temperaturilor extreme din timpul verii.

Portul Dubai este unul din cele mai populate zone din Dubai. Aici veti gasi hoteluri luxoase, plaje ideale, un mall si doua promenade cu cafenele, restaurante si magazine, o piata in aer liber.
[nggallery id=15]


linkuri