Legislatie si recomandari

Conditiile de intrare si regim de sedere

Este de retinut ca pentru orice tip de viza pe care o solicitati, este obligatoriu sa aveti asigurare medicala, fie printr-o companie emirateza, fie printr-una din strainatate. Pe langa aceasta asigurare, este obligatoriu sa platiti o garantie de 1000 de dirhami, sum ape care o primiti inapoi in momentul parasirii teritoriului Emiratelor Arabe Unite. Exista mai multe tipuri de viza,cum ar fi: Viza turistica, Viza de vizita, Viza de vizita pentru studenti, Viza cu intrari multiple, Viza de vizita pentru scopuri medicale s.a. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul Ambasadei Romane in Emiratele Arabe Unite. (www.ambasada.ro)

In Emiratele Arabe Unite, se mentine un inalt grad de rsic de securitate, cauzat de amenintarile teroriste prezente in intreaga regiune a Golfului. Pentru acestea s-au luat masuri ferme de securitate. Se recomanda tuturor celor care calatoresc in aceasta tara,sa se informeze cu regularitate asupra conditiilor de securitate din zona. Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile, trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. in cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. in cazul pierderii pasapotului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat. In cazul unor incidente grave( accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

* 998 salvarea;
* 999 politia.

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asisteta consulara in conditiile prevazute de lege. Importul, consumul, producerea si detinerea de stupefiante (rasina de cannabis, hasis, marijuana, heroina, cocaina) chiar si in cantitati foarte mici sunt interzise si aspru pedepsite de lege. Sistemul de trafi auto este similar celui European. In cazul producerii unui accident de circulatie, trebuie respectate regulile aplicabile in fiecare Emirat. Turistii pot folosi permisul de conducere international,in cazul in care doresc sa inchirieze o masina.

Ambasada Romaniei in Dubai:

Adresa:
2nd Str., Nr.9, W(14/1) plot No.13 at Al Rodha Area P.O.Box 70416.

Adresa consilier economic:

Dubai, Jumeirah Al-Sherif No.356/17 P.O.Box 73 765 Dubai .

Telefon: 00971/2/44 59 919
Telefon sectia consulara: 00971/2/44 61 158
Fax: 00971/2/44 61 143
E-mail: romaniae@emirates.net.ae

Telefon consilier economic: 0091/4/39.40.580
Fax consilier economic: 00971/4/39.40.992
E-mail consilier economic: romcons@emirates.net.ae


linkuri