Sfaturi practice

În Dubai, religia oficială este cea islamică, de aceea băuturile alcoolice nu se comercializează decât în incinta hotelurilor. Consumul băuturilor alcoolice în spaţiile publice se pedepseşte prin lege.

Moneda oficiala este dirhamul, cu subdiviziunea Is. Monezile variaza de la 1 Is la 5 Dh, iar bancnotele de la 5 la 500 Dh. Rata de schimb aprox: 1 USD = 3.65 DH. In majoritatea centrelor comerciale se poate plati si in USD, iar bancile sunt deschise de sambata pana joi, de la 8 a.m la amiaza.

Restaurantele impun in general un cod al vestimentaţiei, de aceea trebuie să aveţi o ţinută îngrijită. In mod special pentru cina la hotelul Burj Al Arab este recomandat ca barbatii sa poarte incaltaminte inchisa (nu sandale, papuci sau adidasi) si pantaloni lungi. Nu este potrivita tinuta sport! Este interzisa fotografierea obiectivelor militare, a localnicilor, in special a femeilor. Intrarea in moschee este interzisa turistilor (exceptie o singura moschee: Jumeirah).

In Dubai inchirierea unui automobil este necesara, deoarece sunt putine locurile in care puteti merge pe jos, totul fiind motorizat iar trotuarele destul de rare.

Viza pentru Dubai costa 55 de dolari si se obtine cu ajutorul companiei aeriene cu care zburati, Emiratele neavand reprezentanta consulara in Romania.

La plaja publica Jumeirah pot merge atat barbatii cat si femeile insa o zi pe saptamana intrarea este destinata numai femeilor (barbatii nu au acces in acea zi). Costul de intrare este de aprox. 5 DH/persoana ~ 1.5 USD.

La momentul efectuarii check-inului se va retine la receptia hotelului pasaportul fiecarui turist si se va returna in ultima zi, aceasta fiind procedura practicata de majoritatea hotelurilor din Dubai.

linkuri