Istoric

La inceput Dubaiul a fost doar o mica asezare pescareasca, cu o populatie care nu depasea mai mult de 20.000 de locuitori, ca mai apoi ea sa fie preluata, mai exact in anul 1830, de o ramura a tribului Bani Yas din oaza Liwa care se afla si in prezent la conducerea Emiratelor.

La inceputul secolului XX, portul din Dubai era, deja, unul din locurile de referinta din Golful Persic. Portul a deveni cu adevarat foarte important dupa 1950 cand a inceput modernizarea lui. Istoria locurilor a inceput sa se schimbe complet dupa ce au fosat gasite imensele rezerve de petrol, fapt care a accelerat, la maxim, evolutia Emiratului.

La inceputul anilor 1990 emirul a decis sa faca din Dubai paradisul Golfului Persic si noua destinatie turistica. Si pentru aceasta a fost nevoie de cucerirea a noi teritorii, motiv pentru care Dubai-ul a inceput sa se extinda in mare, desertul fiind mult prea ostil.

Doi ani mai tarziu, locurile sunt de nerecunoscut. Daca asa arata diferentele din spatiu, jos, la nivelul solului, modificarile, evolutia si transformarile sunt greu de descris in cuvinte.

linkuri